Klopsy, klopsiki, pulpety... Chyba kazda tradycja kulinarna ma swoja wersje malych miesnych kuleczek. Pikantne albo lagodne, w sosie lub bez, pieczone, smazone, gotowane, podawane z makaronem, ryzem, ziemniakami, choc na pierwszy rzut oka moga byc do siebie podobne, sa naprawde roznorodne.
Akcja "Klopsiki i pulpety" ma sluzyc zebraniu w jednym miejscu roznych sposobow na kuleczki z mielonego miesa. Zachecam do udzialu w niej i wspoltworzeniu bazy przepisow!
Garsc zasad:
- akcja trwa od 13 do 27 kwietnia 2012
- nie dodajemy wpisow archiwalnych
- kazdy dodany wpis musi byc opatrzony tytulem (nie numerem) i zdjeciem potrawy
- akcja bedzie sie odbywac rownolegle na Mikserze i Durszlaku. Wpisy beda moderowane.
- kazdy dodany wpis musi byc opatrzony aktywnym bannerem akcji (pobranym z mojego bloga, Miksera lub Durszlaka) albo aktywnym linkiem do zaproszenia się na blogu.
To moja pierwsza akcja, wiec licze na wasza wyrozumialosc. W razie pytan czy watpliwosci - walcie smialo, chetnie odpowiem.
Ja na pewno wezmę udział bo NIGDY nie robiłam jeszcze mięsnych kuleczek jakiejkolwiek maści!!!
ReplyDeleteNo i super! Mielone w dłoń i lecę robić klopsy :D
ReplyDeleteChętnie się dołączę :)
ReplyDeleteMięsna kulki goszczą często na moim talerzu, dlatego chętnie wezmę udział w akcji. Pozdrawiam Cię serdecznie! ;)
ReplyDeleteBardzo fajna akcja, ale nie wiem czy uda mi się dołączyć, bo kwiecień zapowiada się bardzo pracowicie. Na pewno jednak zajrzę, żeby się przekonać cóż za klopsiki ukulali uczestnicy! :D
ReplyDeleteNa pewno wezmę udział, bo uwielbiam wszelkie takie dania z mięsa mielonego :)
ReplyDeleteNa bank wezmę udział - świetny pomysł!
ReplyDeleteHmm... a czy klopsy XXL też się kwalifikują? :)
ReplyDeleteGdzie można obejrzeć wyniki akcji i przepisy.
ReplyDeleteArtur, podsumowanie jest tutaj:
Deletehttp://maggiegotuje.blogspot.co.uk/2012/04/klopsiki-i-pulpety-podsumowanie.html